• Cululu

קאפקייקס שוקולד עם זילוף חלומי

השנה ליומולדת 5, עומר בחרה שוב קונספט חד קרן ובגלל ששנה שעברה לא באמת חגגנו כי בדיוק התחיל הסגר, לגמרי זרמתי. התלבטתי איזה קינוח להכין ובסוף אחרי שכנועים, מוצדקים יש לומר, של עדי החלטתי שנכין קאפקייקס- גם בגלל שזה קורנה פרנדלי וגם כי כולם מקבלים בדיוק אותו הדבר ואין מריבות, ויכוחים או בכי על זה שאני קיבלתי עם סוכריה ורודה והוא עם סוכריה צהובה...


כדי שהקאפקייקס יתאימו את עצמם לקונספט חד קרן פסטלי החלטנו להתנסות פעם ראשונה בזילף של כמה צבעים יחד. קיבלנו טיפים מעולים משני (michaellas_cakes@) ויצאנו לדרך- תכלס היה בכלל לא מסובך ויצא יותר ממושלם!

אז קודם כל נתחיל בעוגה- השתמשתי במתכון לעוגת שוקולד של קארין גורן שהוא מתתכון פשוט פשוט ומנצח- כבר פעם שניה שלי השבוע שאני מכינה אותו והוא פשוט מוצלח!

מצרכים:

  1. 1 כוס או 240 מ"ל שמן קנולה

  2. 1 כוס או 200 גרם סוכר לבן

  3. 4 ביצים L

  4. 1 כוס אבקה להכנת שוקו

  5. 1 מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%

  6. 1 כוס קמח תופח

איך מכינות:

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.

  2. יוצקים לבנית למנז'טים בתבנית קאפקייקס ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהקאפקייקס יציבים וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

  3. מוציאים מהתנור להתקררות בטמפרטורת החדר.


אחרי שהקאפקייקס מוכנים והתקררו אפשר להתחיל להכין את הקצפת.

מצרכים:

  1. 500 גרם שמנת צמחית (אפשר גם רגילה אבל היא פחות יציבה)

  2. 80 גרם (חבילה) אינסטנג פודינג

  3. צבעי מאכל שמותאמים לקצפות (אנחנו השתמשנו בצבעי מאכל של Magic_colors_il@

  4. שקיות זילוף

  5. צנטר

  6. נילון נצמד

איך מכינות:

  1. בקערת מיקס מערבבות שמנת צמחית עם אינסטנט פודינג במהירות גבוהה עד שהופך לקצף יציב.

  2. מחלקים את הקצפת למספר קערות לפי מספר הצבעים שאנחנו רוצות להשתמש בהם.

  3. בכל קערה נשים טיפה ממש קטנה מהצבע שבחרנו ונערבב עד שמגיע לצבע הרצוי. אנחנו רצינו שהצבעים יהיו ממש פסטלים אז ממש נזהרנו לא להגזים עם הצבע מאכל.

  4. כל צבע אנחנו מכניסות לשקית זילוף ועושות חור קטן בשפיץ של השקית כדי שהקצפת תוכל לצאת ממנו.

  5. פורסות על משטח העבודה שלנו ניילון נצמד ולאורך הניילון מתחילות לזלף שורות אחת ליד השניה של קצפת- כל פעם בצבע אחר. אנחנו חזרנו על רצף הצבעים שלנו פעמים ככה שנוצרו לנו 8 שורות אחת ליד השניה.

  6. מגלגלות את הניילון- מהשורה הראשונה לאחרונה ככה שנוצר לנו נקניק אחרוך.

  7. לוקחות שקית זילוף ומכניסות אליה את הצנטר שבחרנו לעבוד איתו.

  8. מכניסות את הנקניק קצפת לתוך השקית זילוף ומוודאות שהחלק הקדמי של הנקניק שקרוב לצנטר לא חסום עם הניילון הנצמד.

  9. מזלפות על הקאפקייקס ומקשטות עם סוכריות


400 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול